Home Новини Заведете Вашата Котка при Ветеринарен Лекар

Заведете Вашата Котка при Ветеринарен Лекар

Print
Royal Canin повишава информираността и образова собствениците на котки за важността на ветеринарните грижи чрез кампанията “Заведете Вашата Котка при Ветеринарен Лекар”
Заведете Вашата Котка при Ветеринарен Лекар

Никой не се съмнява в любовта ви към котките. Но чрез колко посещения при ветеринарния лекар се изразява тази любов? Глобално изследване на Royal Canin показва, че 33% от собствениците на котки посещават ветеринарния си лекар по-малко от веднъж годишно.

Ето защо през месец ноември, Royal Canin представя инициативата „Заведете Вашата Котка при Ветеринарен Лекар“

Важността от посещението при ветеринарния лекар

Въпреки че котките изразяват своята любов чрез мъркане, мяукане и галене, те са много добри в криенето, когато са болни или изпитват болка. Ето защо е изключително важно да водите редовно Вашата котки при ветеринарния лекар за профилактични прегледи: за да помогнете разкриването на скрити болести или да вземете информирани решения за грижи, които могат да предпазят от различни причинители преди те да се появят.

Като водите котката при ветеринарния лекар това не означава задължително, че е поради болест. Ветеринарните лекари могат да научат важни детайли за история на здравето за Вашата котка и поведението й, да наблюдават телесното й тегло, да подсигурят, че всички ваксинации са поставени и да обсъдят с Вас начинът й на хранене – тема номер едно на собствениците на котки за коментиране при посещението при ветеринарният лекар.

Как да накараме котката да се чувства спокойна

Помогнете на Вашата котка да се чувства по-удобно в транспортната клетка. Поставете транспортната клетка в стая вкъщи, където котката прекарва повече време, и е с познатата си постеля и любими играчки.

Разберете поведението на Вашата котка. Ветеринарният кабинет е непознат и има различни звуци и миризми, които могат да разтревожат или изплашат Вашата котка. Покрийте транспортната клетка с кърпа, за да намалите полезрението към други животни и да заглушите непознатите звуци. Уважавайте нуждите на Вашата котка за адаптиране към новата среда.